De eerste foto’s van gymnastiek. Wat leren de kinderen veel. 

Afgelopen jaar

In maart 2018 hebben de meeste kinderen weer meegedaan aan de onderlinge wedstrijd. En wat zijn wij trots op deze kinderen. Voor een aantal was het de eerste keer en wat hebben zij hard geoefend. Mirthe heeft dit jaar de beker gewonnen! Ook al scheelde de cijferlijst niet veel met die van Frouke. Dus dat was wel even een spannend moment!

Na de wedstrijd hebben wij met de kinderen leuke en nieuwe dingen geoefend, maar het ook erg gezellig met elkaar gehad. Na de zomervakantie hebben wij ervoor gekozen om de les te laten inrichten door de kinderen zelf. Dit pakte erg leuk uit en daaruit hebben we ook weer nieuwe dingen geleerd.

Uiteraard hebben we dit jaar ook weer pietengym gedaan en wij kunnen jullie vertellen. De Sint heeft er heel veel nieuwe pietjes bij. De pieten van de Sint zijn zelfs nog langs geweest, want aan het einde van de les zat er iets lekkers in alle schoenen.

Er is dit jaar ook een meisje van 3 jaar aangesloten bij de groep. De kinderen in deze groep zijn allemaal wat ouder, maar ze nemen haar goed op in de groep! Hier zijn wij erg blij mee en hopen dan ook dat er wat meer animo komt voor deze leeftijdscategorie!

Ook zijn we alweer hard bezig met het oefenen van de nieuwe oefeningen voor de wedstrijd van 6 april aankomend jaar! Ook nu hebben we er wat nieuwe kinderen bij en is het een uitdaging om hen ook wat aan te leren.

Groetjes,

Madelon, Isabelle en Ilze

Gymnastiek bij S.G.V.

Gymnastiek bestaat uit sprongen en draaien op de lange mat, op de balk, aan de brug, zwaaien aan de ringen en sprongen in de minitramp of sprongen over de kast of bok. De onderdelen worden vaak met hulpmiddelen aangeleerd, omdat ze dan eenvoudig uit te voeren zijn. En er is niets leuker dan als je iets helemaal zelf kunt. Op deze manier leren de kinderen turnen en vinden ze het nog leuk ook.

Het ene kind leert sneller dan het andere. De leiding past zich aan het niveau van het kind aan. Als een kind een onderdeel dat aangeleerd wordt al beheerst, dan krijgt dat kind een andere opdracht. Zo kunnen de kinderen binnen dezelfde groep op hun eigen niveau turnen.

Kom eens langs en doe mee. De eerste les is gratis.

Peuter-kleuter gymnastiek

Kinderen vanaf 3 jaar zijn welkom bij de groep peuter-kleuter gymnastiek.

Het doel van de lessen zal zijn om uw kind spelenderwijs kennis te laten maken met de diverse gymtoestellen als lange mat, lage balk, mini trampoline en het wandrek en ze daarbij nieuwe dingen aan te leren die hun motoriek op positieve wijze stimuleren. Verder wordt er gebruik gemaakt van ballen, lintjes, hoepels e.d.

Het moet voor de kinderen leuk zijn om te komen, dus natuurlijk is er muziek!