Het seizoen 2022 – 2023 is begonnen.

Op woensdagavond is er damesfit. Van 19.00 tot 20.00 gaan we gymen. Sport, spel, kracht, balans zoveel mogelijk variaties van beweging komen aan bod. Met veel plezier weer elke week.

DamesFit SGV

DamesFit is bij SGV ontstaan als damesgym. Hierbij werd turnen als uitgangspunt voor de oefeningen gebruikt. Sinds een aantal jaar is dit veranderd.

Bij de DamesFit-les is de training nu gebaseerd op aerobics en step-aerobics (CLUSK-methode). Op begeleiding van muziek wordt er aandacht besteed aan coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, snelheid en kracht. Tijdens de lessen wordt er afwisselend met steps, gewichten, dynabands, ballen etc. gewerkt. Ook passeren onder andere yoga, pilates en callanetics de revue, waardoor er nooit één les hetzelfde is.

In het kort ziet een les er als volgt uit: warming up –  conditietraining – krachttraining (spierversterkende oefeningen) – cool down.

Er wordt rekening gehouden met beperkingen van de leden. Door het aanbrengen van differentiatie en  tempowisselingen in de oefeningen is de les toegankelijk voor dames van iedere leeftijd.

Deze hechte groep bestaat op dit moment uit leden van 30 – 70 jaar, bij wie bewegen ‘met een toefje gezelligheid’ bovenaan staat.