Woensdag 1 september 2021 begint de Dames-fit weer.

De vakantie is voorbij en Dames-fit is weer begonnen. Hier de foto’s.

Afgelopen jaar

Afgelopen augustus mocht ik starten als trainster op de woensdagavond. Vanaf dat moment is de woensdag voor een genietmoment en energie bom!

Er is zoveel plezier en de groepen zijn erg gemotiveerd.

De damesfit groep is soms zo groot dat er een tekort aan matten is! De lessen zijn een combinatie van spel ( balspel of reactiespel), pilates, yoga en krachttraining.

De tweede groep is iets kleiner, maar hier is groei in deelnemers in gekomen tot genoegen van iedereen. We beginnen de lessen met een warming-up met lekker dansen, fitness oefeningen en kracht training. Daarna trainen we op de mat en trainen we buik-been en bilspieren.

Ik hoop hier nog lang te mogen trainen, ik heb er veel plezier in.

Stefanie Calor

Dames-Fit SGV

DamesFit is bij SGV ontstaan als damesgym. Hierbij werd turnen als uitgangspunt voor de oefeningen gebruikt. Sinds een aantal jaar is dit veranderd.

Bij de DamesFit-les is de training nu gebaseerd op aerobics en step-aerobics (CLUSK-methode). Op begeleiding van muziek wordt er aandacht besteed aan coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, snelheid en kracht. Tijdens de lessen wordt er afwisselend met steps, gewichten, dynabands, ballen etc. gewerkt. Ook passeren onder andere yoga, pilates en callanetics de revue, waardoor er nooit één les hetzelfde is.

In het kort ziet een les er als volgt uit: warming up –  conditietraining – krachttraining (spierversterkende oefeningen) – cool down.

Er wordt rekening gehouden met beperkingen van de leden. Door het aanbrengen van differentiatie en  tempowisselingen in de oefeningen is de les toegankelijk voor dames van iedere leeftijd.

Deze hechte groep bestaat op dit moment uit leden van 30 – 70 jaar, bij wie bewegen ‘met een toefje gezelligheid’ bovenaan staat.