Maandag 30 augustus 2021 begint de Badminton weer.

Badminton is weer begonnen. Hier de eerste foto’s.

Kom je ook een keer kijken?

Ongetwijfeld hebben velen van jullie tijdens een vakantie weleens een potje badminton gespeeld. Als je dat nu een leuke vrijetijdsbesteding vindt, er een beetje gevoel voor hebt en op dinsdagavond van 20.30 uur tot 22.00 uur nog niets te doen hebt, kom dan eens kijken in Ons Dorpshuis. Daar is dan de badminton-afdeling van SGV bezig op hun wekelijkse badminton-avond het luie zweet eruit te slaan. Dat doen wij gemengd (dus dames en heren) ; op recreatief niveau (al vinden wijzelf dat het niveau best redelijk is) en vol overgave (maar het plezier in het spel staat wel voorop).

Momenteel zijn er 9 leden (4 vrouwen en 5 mannen) actief binnen de badmintonafdeling en omdat er maximaal 8 personen tegelijk kunnen badmintonnen (4 personen spelen een wedstrijd en 4 personen kunnen aan de podiumzijde en aan de basketzijde tijdens die wedstrijd als training een shutteltje slaan) is er dus nog wel wat ruimte voor een paar extra leden (ook omdat het maar zelden voorkomt dat echt iedereen er is).

Dus lijkt het je wat en ben je 16 jaar of ouder, kom dan een keer meedoen om het uit te proberen. Er is altijd wel een extra racket aanwezig dat je kunt gebruiken. Tien tegen één dat je net zo enthousiast wordt als wij. Het is niet echt nodig om vooraf te laten weten dat je een keer komt kijken, maar het is wel zo prettig (het telefoonnummer van Cees Both is 0183 – 621803). Tot gauw.

Afgelopen jaar

En weer is er een jaar voorbij. Eind februari/begin maart komt dan altijd het verzoek om een verslagje te schrijven over het afgelopen “badmintonjaar”. Dit jaar kreeg ik vlak voor mijn wintersportvakantie (die eindigde op 1 maart) van Ankie weer de mail met het verzoek om vòòr 1 maart het betreffende verslag in te leveren, maar gelukkig kreeg ik enige dagen uitstel

van haar, want tijdens de wintersport ben ik in het geheel niet met badminton bezig.

Normaliter gebeurt er niet zoveel bij de badminton. Althans niet qua personele bezetting, maar in 2018 hadden we voor de badminton-afdeling toch redelijk wat mutaties. Ergens in maart 2018 gaven zowel Emile Both als Chris Roest te kennen, dat zij, na ruim 10 jaar bij ons te hebben gebadmintond, van plan waren per eind mei 2018 hiermee te stoppen. Niet omdat zij het niet leuk meer vonden, maar vanwege drukke werkzaamheden ; druk met de kinderen en het hebben van ook andere interesses, waardoor zij steeds vaker de badmintonavond moesten laten schieten. Jammer, maar begrijpelijk en wij hopen natuurlijk, dat zij beiden in de toekomst de sportieve, gezellige avonden zullen gaan missen en dat we ze in de toekomst nog eens terug zullen zien.

Gelukkig kregen we er ook wat nieuwe leden bij. Als gevolg van de gecombineerde “huis-aan-huis” ledenwerfactie voor de badminton/volleybal kwam Carl Goedegebuur een avond meedoen, vond het heel leuk en besloot na nog wat oefenavonden per 1-11 lid te worden. En ook Lisa Haberlah-Noorloos (die in 2017 vanwege haar verhuizing-huwelijk was gestopt) miste het badminton toch wel en kwam per 1-12 gelukkig weer terug.

De badmintonafdeling bestond eind 2018 dus uit de dames Rina van der Linden ; Tineke Beumken (al is Tineke vanwege een onwillige knie al geruime tijd uit de running, maar we hopen natuurlijk haar t.z.t. toch weer op onze badmintonavonden te mogen begroeten) ; Riet Brandwijk ; Lida Hulsman ; Inge Both ; Gerda van Driel ; Lisa Haberlah en de heren Carl Goedegebuur en Cees Both.

Wat betreft actief bezig zijn, gebeurt er echter meer dan genoeg bij de badminton. Iedere dinsdag van 20.30 uur tot 22.00 uur valt er menig zweetdruppeltje op de houten vloer van “Ons Dorpshuis” omdat zowel speelsters als spelers er vol overgave tegenaan gaan en steeds weer proberen hun partijtje winnend af te sluiten (al blijft natuurlijk wel ons motto: deelnemen en plezier is belangrijker dan winnen).

Ben je enthousiast geworden door bovenstaande regels?? Kom gewoon een paar keer meedoen en ervaar aan den lijve hoe prettig het is om je met racket en shuttle lekker uit te leven. Op deze proefavonden hoef je nog geen eigen racket mee te nemen ; er is altijd wel een extra racket aanwezig wat je kunt gebruiken. Wellicht tot ziens op zo’n proefavond.

Wij hopen als badmintonafdeling van SGV deze prachtige sport nog jaren in “Ons Dorpshuis” en over enkele jaren (2020 of 2021 ???) in het nieuwe MFC te kunnen beoefenen.