Verslag van de activiteiten van de badminton-afdeling van SGV over het jaar 2022.

Op dinsdagavond is de badminton van SGV actief van 20.00 uur t/m 21.30 uur.  Vanaf oktober 2021 doen we dat in onze mooie nieuwe sportzaal van

“MFC De Commanderij” aan de Commanderijstraat in Schelluinen. Momenteel (en dat is half februari 2023) beoefenen 13 leden van SGV actief de badmintonsport en met dat aantal zijn we redelijk tevreden. In principe hebben we in het nieuwe MFC de beschikking over één badmintonveld en kunnen we dus maximaal met 4 spelers tegelijk een wedstrijd spelen (we spelen altijd het dubbelspel). Maar met wat aanpassingen en het gebruik van oranje “hoedjes” waarmee we nieuwe lijnen maken kunnen we dit uitbreiden naar 2 velden (al zijn deze velden dan iets kleiner dan de officiële maten), zodat we met 8 personen tegelijk onze setjes kunnen spelen. Als iedereen er is zitten er dus 5 personen even een setje aan de kant, maar dat wordt door de meesten eerder als een zegen dan als een probleem ervaren, omdat we na een intensief potje spelen best toe zijn aan eventjes rust.

Maar zoals in eerdere jaarverslagen al gememoreerd gebeurt het eerlijk gezegd niet zo vaak dat iedereen er is, want er is altijd wel iemand die een verjaardag of een vergadering heeft of vanwege werkzaamheden een keertje verstek moet laten gaan (gemiddeld zijn we denk ik per avond met 8 à 10 personen), dus we kunnen onze energie op de dinsdagavond best wel  kwijt. Met 9 mannen en 4 vrouwen hebben we een mooie mix en ook qua leeftijd (zo tussen de 30 en de 75 jaar) is er een mooie spreiding. Er wordt heel leuk en met een flinke inzet gespeeld. De uitslag van een wedstrijd is niet echt belangrijk, maar iedereen gaat er wel voor om de wedstrijd toch winnend af te sluiten en dat geeft vaak hele mooie partijen.

Als badminton-afdeling zijn we dus heel tevreden over de gang van zaken en wij hopen dat dit ook in 2023 zich zo verder voort zal zetten, al kunnen er best nog 2 of 3 personen bij. Dus als jij tijdens de vakanties badminton een aantrekkelijke tijdsbesteding vindt (of je hebt een vriend of vriendin of buurman of buurvrouw waarvan je weet dat die badmintonnen leuk vindt) ; als jij op dinsdagavond flink wat energie kwijt wilt ; als je denkt het leuk te vinden om met een aantal andere mensen met shuttle en racket je lekker uit te leven: kom dan (eventueel samen met die vriend/vriendin/buurman/buurvrouw) op een dinsdagavond het gewoon eens een paar keer proberen.

Tien tegen één dat je na deze proefavonden net zo enthousiast bent als wij en iedere week weer uitkijkt naar de dinsdagavond; de avond waarop je weer “los” mag. Op deze proefavonden hoef je nog geen eigen racket mee te nemen ; er is altijd wel een extra racket aanwezig wat je kunt gebruiken. Wellicht tot ziens op zo’n proefavond.

Wij hopen als badmintonafdeling van SGV deze prachtige sport nog jaren in “MFC De Commanderij” te kunnen beoefenen.

Cees Both

Kom je ook een keer kijken?

Ongetwijfeld hebben velen van jullie tijdens een vakantie weleens een potje badminton gespeeld. Als je dat nu een leuke vrijetijdsbesteding vindt, er een beetje gevoel voor hebt en op dinsdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur nog niets te doen hebt, kom dan eens kijken in MFC De Commanderij  (Commanderijstraat 9, Schelluinen).  Daar is dan de badminton-afdeling van SGV bezig op hun wekelijkse badminton-avond het luie zweet eruit te slaan. Dat doen wij gemengd (dus dames en heren) ; op recreatief niveau (al vinden wijzelf dat het niveau best redelijk is) en vol overgave (maar het plezier in het spel staat wel voorop).

Momenteel zijn er 11 leden (4 vrouwen en 7 mannen) actief binnen de badmintonafdeling.  In MFC De Commanderij staan er lijnen voor één badmintonveld, maar met wat aanpassingen kunnen we in de hal vrij eenvoudig 2  badmintonvelden maken, zodat we met 8 personen tegelijk kunnen badmintonnen  (in principe spelen we altijd dubbelspel ; dus 2 tegen 2 is 4 personen per veld).  Er is dus nog wel wat ruimte voor een paar extra leden (ook omdat het maar zelden voorkomt dat echt iedereen er is).

Dus lijkt het je wat en ben je 16 jaar of ouder, kom dan een keer meedoen om het uit te proberen. Er is altijd wel een extra racket aanwezig dat je kunt gebruiken. Tien tegen één dat je net zo enthousiast wordt als wij.  Het is niet echt nodig om vooraf te laten weten dat je een keer komt kijken, maar het is wel zo prettig (het telefoonnummer van Cees Both is 0183–621803 of  06-45776051).   In principe is de deur van MFC De Commanderij op dinsdagavond dicht omdat er geen verdere activiteiten zijn, maar als je op de bel “sporthal” drukt dan openen wij de deur graag voor je.  Tot gauw.